SUPERFUSIONLAB ARCHITECTS

NEWS

Bexhill-on-Sea SHELTER & KIOSK

The wind off the sea in Bexhill-on-Sea can get quite ferocious, blowing sand and salt water across the promenade. Superfusionlab designed 3 shelters to offer maximum view and access while providing a shaded, protected seating space. In addition to the shelters we designed a protected kiosk to provide ice-cream, sun cream, towels and other sea-side essentials to visitors of the promenade.

 

A single undulating curve creates the protective areas of the shelter and kiosk. While seated within the shelter, the view to the sea is unobstructed, as is the view along the promenade from the kiosk and toward the De La Warr Pavilion.

 

 The kiosk and shelters were designed to be built using cutting edge technologies to eliminate construction time on site.

 

 

PROJECT INFO

Client: Rother District Council

Type: Public Shelter

SHORTLISTED RIBA COMPETITION ENTRY

Team: Nathaniel Kolbe, Lida Charsouli, Ben Walton, Natassa Tsolaki,

Yvonne Weng, In Sub Lee

Structural Engineers: AKT II

Year: 2009

<

© 2016 Copyright SUPERFUSIONLAB -

RIBA Chartered Practice - 1 Fore Street, London EC2Y 5EJ