SUMMER HOUSE, St John's Wood, London

The summer house for the rear garden of the Victorian House in St John's Wood is built on the location of an existing shed. Rising to 3.5m high the profile of the roof follows the profile of the neighbouring warehouse to create a double-height space inside allowing ample natural light to flood in.

 

The materials used are sympathetic to the existing structures and according to the Conservation Area guidelines. A timber patio extends out to form an outdoor sitting area for the summer months.

 

The small studio space is a guest bedroom that doubles as a home office for the growing family.

 

 

 

 

 

PROJECT INFO

Client: Private

Type: Residential

Year: 2012

Team: Nathaniel Kolbe, Lida Charsouli

Andrea Albanese, Antonia Garcia Lopez

Area: 42sqm

© 2016 Copyright SUPERFUSIONLAB -

RIBA Chartered Practice - 1 Fore Street, London EC2Y 5EJ